Skip to content

Boardrooms

Vergaderen in één van onze boardrooms?

De Koepelgevangenis beschikt over vier boardrooms. De boardrooms zijn geïnspireerd op ruimtes die vroeger in de gevangenis in gebruik waren. Zo was er o.a. een bibliotheek, wasknijper werkplaats, recreatieruimte en een hoezenmakerij.  

Bibliotheek

Gedetineerden hebben het recht om in een gevangenis kennis te nemen van het nieuws. Ook hebben ze het recht op wekelijks gebruik van een bibliotheekvoorziening, in de vorm van een boekenkar of een fysieke bibliotheek. In de Koepelgevangenis werkt dit net als een openbare bibliotheek. De gedetineerden konden boeken lenen voor een bepaalde tijd en mochten één uur per week de bibliotheek bezoeken. Hier konden ze dan de krant of een boek lezen, maar het was ook een moment van rust, ontspanning en vermaak. Een plek om even niet aan het gevangenisleven te denken.

Wasknijper Werkplaats

Wasknijpers werden vroeger in de cel gemaakt. Als mensen nieuw binnen kwamen in de gevangenis mochten ze niet naar de werkzaal, daar was geen plek voor. Bij de gedetineerde kwam er iemand langs in de cel met de vraag of ze wilde werken. Zo ja, dan werd er begonnen met het maken van wasknijpers. Deze werden gemaakt door middel van een plankje, waar in het midden een pinnetje op zat. Daar paste dan precies het oogje van het veertje in. Dat veertje duwde ze dan op dat pinnetje, dan pakte ze een linker en een rechterkant van de wasknijper en dan klikte ze het er zo in.

Recreatieruimte

Recreatie was, naast arbeid, sporten en een uurtje naar buiten op de luchtplaats, een vast onderdeel in het dagprogramma van een gedetineerde. Tijdens die momenten waren de celdeuren open en mochten de gedetineerden rondlopen en o.a. een bezoekje brengen aan de recreatieruimte. Hier konden gedetineerden dan douchen en koken, maar ook socializen, een kaartje leggen, biljarten, tafelvoetbal spelen of pingpongen.

Hoezenmakerij

In de hoezenmakerij van de Koepelgevangenis werden vroeger o.a. stoelhoezen gemaakt. Dit was een arbeidsplek voor de gevangenen. Gevangenen kregen hiervoor een uurloon uitbetaald. In onze zaal ‘’De Hoezenmakerij’’ vindt u nu een oude naaimachine waarmee de stoelhoezen vroeger werden gemaakt.

Faciliteiten boardrooms

Offerte aanvragen

Wilt u geïnformeerd worden over de mogelijkheden om te vergaderen in onze boardrooms?
Vul onderstaand formulier in en wij maken graag voor u een offerte op maat op.